یکی از ویژگیهای خاص ارده کنجد این است که با مصرف آن کلسترول بد خون کاهش یافته و زمینهای برای پیشگیری از بیماریهای خطرناک قلبی و عروقی فراهم میشود. همچنین این ماده غذایی خوشمزه خواص بینظیر دیگری در راستای بهبود متابولیسم بدن نیز دارد که به روشهای متنوعی همه میتوانند متناسب با ذائقه خود از آن بهره ببرند.
فواید ارده کنجد
- طبیعت ارده کنجد گرم و تر بوده و برای اصلاح طبع افراد سرد مزاج بسیار مفید است.
- خاصیت اصلی ارده کنجد، انرژیزا بودن آنهاست و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب میشوند.
- از فواید ارده کنجد، کاهش کلسترول بد خون است.
- ارده کنجد منبع بسیار خوبی برای تامین کلسیم بدن است.
- به دلیل تحرک بالای کودکان، مصرف ارده کنجد و حلوا ارده در وعده صبحانه، علاوه بر رساندن انرژی لازم به آنها، باعث تقویت حافظهشان هم میشود.
- مصرف ارده کنجد برای رفع بیماریهای رحم توصیه میشود.
- ارده کنجد نرم کننده سفتیها و ورمهای سفت داخلی است و دملها را نیز نرم میکند.
- از فواید ارده کنجد استحکام و سلامت استخوانها و دندانها میباشد.
- در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی بسیار موثر است.
- مصرف میزان متناسب و متعادلی از ارده کنجد در طول هفته و ماه به افزایش سطح چربی خوب خون یا همان HDL کمک میکند.
- آنتیاکسیدانهای فراوان موجود در دانه کنجد و فراوردههای آن مانند ارده کنجد، میتوانند عاملی برای پیشگیری از سرطان در بدن محسوب شوند.
- ارده کنجد در سردمزاجان سبب کاهش وزن و لاغری آنها خواهد شد زیرا خوردن یک تا دو قاشق ارده کنجد پیش از وعده غذایی اشتها را کم میکند و باعث میشود که فرد غذای کمتری بخورد و لاغرتر شود.
ارده کنجد چیست؟
ارده که با نامهایی چون طحینه یا رهشی هم نامیده میشود، از کنجد پوست گرفته بریان که نرم ساییده شده باشد و بهصورت مایع در آید و روغن آن را نگرفته باشند.
ارده کنجد هیچ گونه افزودنی مانند شکر نیاز ندارد به همین دلیل یکی از طبیعیترین و سالمترین مواد خوراکی به شمار میرود.
خواص ارده کنجد
- از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی گرم و تر است و اگر به طور غلیظ خورده شود دیر هضم و ثقیل است و اشتها را از بین میبرد برای رفع این ویژگیها میتوان آن را با عسل و سرکه مخلوط کرد و خورد.
- دانههای کنجد حاوی ۵۵ درصد روغن و ۲۰ درصد پروتئین هستند که این ویژگی ارده کنجد را به یکی از پر پروتئینترین غذا های تهیه شده از دانهها تبدیل میکند. این دانهها برای دو ویژگی چربیهای سالم و مخصوصا تولید آمینو اسیدهای ضروری مناسب هستند.
- بیشتر چربی موجود در دانههای کنجد، از نوع چربی غیراشباع بوده و تنها مقدار بسیار کمی شامل چربی اشباع شده است.
- تقریباً ۵۰ تا ۶۰ درصد چربی موجود در ارده کنجد از دو ماده بسیار مفید به نامهای سزامین و سزامولین تشکیل شده است که این مواد به جلوگیری از بیماریهای قلبی عروقی و تصلب شرایین و رگ ها کمک میکنند.
- ارده کنجد سرشار از ترکیبات فنولیک، اسیدلینولئیک، گاما توکوفرول و اسیدهای آمینه از جمله لیزین، تریپتوفان و متیونین است.
- مصرف ارده کنجد یکی از بهترین روشهایی است که میتوانید ویتامینهای گروه B نظیر سیامین را به دست آورید. ویتامینهای B موجود در ارده کنجد برای عملکردهای متابولیک بدن و مقابله با استرس مفید است.
- ارده کنجدی شامل انواع مواد معدنی از قبیل منیزیم، مس، فسفر، منگنز، آهن و زینک است.
افزودن ارده کنجد به رژیم غذایی برای حفظ سلامت عصب و استخوانها و بهبود متابولیسم مفید بوده و از کمبود مس در بدن جلوگیری میکند. آهن موجود در ارده کنجد موجب جلوگیری از کمخونی میشود.
- این غذا بر سلامت پوست اثر مثبت دارد چراکه دانه های کنجد منبع غنی آمینو اسیدها، ویتامینهای E، B، مواد معدنی و اسیدهای چربی هستند که به جوانسازی پوست و جلوگیری از نشانههای پیری زودرس کمک شایانی میکنند.
در صورتی که علاقه به استفاده از ارده کنجد بهطور مستقیم روی پوست خود ندارید، خوردن ارده کنجد نیز میتواند با افزودن چربی و مواد مغذی خود به پوست بدن، بهبود و سلامت پوست را تضمین کند.
کالری ارده کنجد:
مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس) – درصدها نسبیاند
انرژی | ۵۹۵ کیلوکالری |
کربوهیدراتها | ۲۱٫۱۹ g |
چربی | ۵۳٫۷۶ g |
پروتئین | ۱۷٫۰۰ g |
آب | ۳٫۰۵ g |
ویتامین آ | ۶۷ IU |
ویتامین ب۱(تیامین) | ۱٫۲۲۰ میلیگرم (۹۴٪) |
ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین) | ۰٫۴۷۳ میلیگرم (۳۲٪) |
ویتامین ب۳ (نیاسین) | ۵٫۴۵۰ میلیگرم (۳۶٪) |
ویتامین ب۵ (پانتوتنیک اسید) | ۰٫۶۹۳ میلیگرم (۱۴٪) |
ویتامین ب۶ | ۰٫۱۴۹ میلیگرم (۱۱٪) |
اسید فولیک (ویتامین ب۹) | ۹۸ میکروگرم (۲۵٪) |
کلسیم | ۴۲۶ میلیگرم (۴۳٪) |
آهن | ۸٫۹۵ میلیگرم (۷۲٪) |
منیزیم | ۹۵ میلیگرم (۲۶٪) |
منگنز | ۱٫۴۵۶ میلیگرم (۷۳٪) |
فسفر | ۷۳۲ میلیگرم (۱۰۵٪) |
پتاسیم | ۴۱۴ میلیگرم (۹٪) |
سدیم | ۱۱۵ میلیگرم (۵٪) |
روی | ۴٫۶۲ میلیگرم (۴۶٪) |
روشهای مصرف ارده کنجد:
- از ارده کنجد در آشپزی لبنانی، ارمنی، یونانی، ایرانی، ترکی، عراقی، مغربی و بلغاری استفاده میشود. ارده کنجد به تنهایی به عنوان چاشنی یا به بخش اصلی حلوا ارده، حلواشکری، کرم ارده، بابا غنوج و حمص استفاده میشود.
- ارده کنجد در بسیاری از مناطق دنیا به عنوان یک دسر مقوی و خوشمزه مصرف میشود یا در تهیه انواع دسرها و شیرینیها استفاده میشود.
- ارده کنجد را میتوان به همراه شیره انگور، عسل و یا شیره خرما به عنوان صبحانه یا عصرانه میل کرد.
- ارده کنجد را میتوان به صورت خالص و بدون هیچگونه افزودنی با نان مصرف کرد.
- غذایی به نام اشکنه ارده هم با ارده کنجد درست میشود.
روش تهیه آن در ویکی پدیا به این صورت است که مقدار یک یا دو قاشق غذاخوری ارده کنجد، مقداری روغن (ترجیحاً حیوانی) و مقدار لازم نمک و فلفل داخل ظرفی ریخته، به اندازه یک لیوان آب جوش به آن اضافه کرده و به آرامی مخلوط میکنند. مخلوط حاصل را با نان تلیت کرده، میخورند. اشکنه ارده، غذای بسیار مناسبی برای وعده سحری میباشد .
ارده کنجدی یک غذا با کالری بالا بر اساس حجم محسوب میشود اما مصرف مقدار مناسبی از آن مشکلی ایجاد نمیکند.
خواص ارده کنجد و عسل
۱-پزشکان بسیاری مصرف ارده کنجد و عسل را برای پیشگیری از انواع سرطان ها توصیه میکنند. آنتی اکسیدانهای موجود در هر دو ماده غذایی عسل و ارده باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از بروز بیماریهای مختلف از جمله سرطان پیشگیری میکند.
۲- مصرف ارده کنجد و عسل میتواند یک صبحانه مفید و مقوی برای افرادی باشد که فشار خون بالایی دارند. این ترکیب جادویی میتواند در کاهش فشار خون نیز موثر باشد.
۳- ارده کنجد و عسل با داشتن مواد مغذی برای پوست و مو میتواند از ریزش مو جلوگیری کرده و باعث جوان سازی و شفاف سازی پوست نیز میشود.
۴- مصرف ارده و عسل به افرادی تنبل و کم تحرکی که مدام در کرختی و سستی به سر میبردند نیز میتواند بسیار مفید و انرژی بخش باشد!
۵- ارده و عسل از نظر طبع، گرم هستند. لذا خوردن صبحانه شامل ارده کنجد و عسل در روزهای سرد زمستان باعث افزایش انرژی بدن شده و گرمای بیشتری در بدن ایجاد میکند.
۶- ارده کنجد و عسل تا حد زیادی بر کارایی روده و معده تاثیر گذاشته و برای افرادی که دچار یبوست های مداوم و شدید هستند میتواند تا حد زیادی مفید باشد.
۷- از آنجا که روغن خارج شده از دانههای کنجد هنگام کوبیده شدن، از نوع روغن های اشباع نشده است و میزان کلسترول بسیار پایینی دارد، لذا میتوان از ارده کنجد و عسل طبیعی برای رژیمهای غذایی نیز استفاده کرد که در عین حال که مواد مورد نیاز بدن را تأمین میکند، چاق کننده نیز نمیباشد.
۸-ترکیب ارده کنجد و عسل یا ارده کنجد به تنهایی میتواند تا حد زیادی بر کارایی مغز و تقویت حافظه تأثیر مثبت بگذارد. بسیاری از متخصصان تغذیه، خوردن ارده کنجد در وعده صبحانه به کودکان توصیه میکنند تا باعث افزایش کارایی ذهن در مدرسه شود.
۹-ترکیب ارده کنجد و عسل میتواند تا حد زیادی به درمان و پیشگیری کم خونی کمک کرده و موثر واقع شود. لذا مصرف مداوم آن به بانوان توصیه میشود.
۱۰-مواد موجود در ارده کنجد و عسل باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از ابتلا به بیماریهای مختلف جلوگیری میکند.
خواص ارده کنجد و شیره
ارده کنجد با ترکیب هر یک از انواع شیرهها مثل شیره انگور و یا شیره خرما دارای خواص کلی زیر است:
- ارده کنجد و شیره سرشار از مواد مغذی، فیبر و آنتی اکسیدان است.
- این ترکیب شیرین و دلپذیر کاملاً گیاهی و عاری از گلوتن است و فواید بسیاری برای سلامتی به همراه دارد.
- تهیه ارده کنجد و شیره بسیار آسان است و این ترکیب را در هر زمان از روز میتوانید میل کنید، به خصوص به عنوان صبحانه!
- خاصیت اصلی انواع شیره و ارده کنجد، انرژی زا بودن آنهاست و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب میشوند.
- ارده کنجد و شیره هر دو گرمی هستند و آب روی آتش برای خلاص شدن از رطوبت سردی خوردن و همچنین ارده کنجد و شیره می تواند به عنوان یک چاق کننده هم مورد استفاده قرار گیرد.
- ارده شیره، تسکیندهنده دردهای رماتیسم و امراض شریانی و وریدی میباشد.
خواص شیره انگور
شیره انگور یکی از فرآوردههای انگور اسـت کـه از آب انگور بـه دست می آید و بسیار شیرین اسـت و درست مانند خود انگور مقدار قابل توجهی ویتامین «آ»، «ب»و «ث» دارد ، ضد نفخ هست و مصرف شیره انگور برای بهبود کم خونی، وضعیت زنان باردار و همچنین پیشگیری از سرطان مفید است.
دیگر فواید شیره انگور عبارتند از:
- شیره انگور منبع خوبی از کلسیم است.
به همین دلیل به استحکام ساختار استخوان، بهبود وضعیت سلامت دندانها کمک کرده و نیز قدرت انقباض ماهیچهها را افزایش میدهد و مصرف شیره انگور بدن را در برابر بروز بیماریهای استخوانی، به خصوص در دوران بعد از یائسگی، محافظت میکند.
- حاوی بسیاری از مواد معدنی مفید
شیره انگور میتواند نیازهای روزانه بدن را به کلسیم، پتاسیم، منیزیم و آهن برآورده کند و به دلیل وجود میزان بالای مواد معدنی در آن، میتواند برای رشد کودکان و جنین و نیز برای مادران در دوران بارداری و شیردهی بسیار مفید باشد همچنین به بازیابی بدن از انواع بیماریها، کمک به رشد سالم سلولها و جوان سازی بدن، ترمیم بافتهای پوست و محافظت دربرابر اشعه های مضر آفتاب کمک می کند، خستگی مفرط و سردرد را هم تسکین میدهد.
برای برطرف کردن لکههای پوستی می توان از این شیره بطور مستقیم بر روی پوست استفاده کرد همچنین مصرف آن بر روی پوست موجب سفت شدن پوست و در نتیجه پیشگیری از پیری پوست میشود.
آهن موجود در شیره انگور نه تنها از بروز کمخونی پیشگیری میکند بلکه میزان خون بدن را نیز افزایش میدهد.
منیزیم موجود در شیره انگور، حجم کلسیم موجود در رگهای عصبی و خونی را متعادل کرده و باعث آرامش اعصاب میشود.
- مصرف شیره انگور بدن را تقویت کرده و برای افرادی کـه دچار ضعف عمومی هستند، بسیار مفید اسـت همچنین افرادی کـه در اثر بیماری طولانی یا عمل جراحی ضعیف شده اند یا افرادی کـه بسیار لاغرند، جهت التیام ضعف خود میتوانند از شیره انگور استفاده کنند.
- شیره انگور سرعت تشکیل گلبولهای قرمز خون را افزایش داده و از این طریق دستگاه ایمنی بدن را نیز تقویت کرده و از ابتلای آن به بیماریها پیشگیری میکند.
- یکی از موثرترین خواص شیره انگور، خاصیت پاک کنندگی آن اسـت، بـه این صورت که مصرف آن باعث دفع اوره و مقداری از اسیدهای غیرمفید بدن میشود که در نتیجه آن بقایای غذاها در روده و معده پاک میشود.
- مصرف شیره انگور به درمان سینه درد و سرفههای مزمن کمک میکند.
ارده کنجد و شیره انگور:
- دارای خاصیت افزایش حجم عضلات است که به دلیل همین ویژگی ترکیب شیره انگور و ارده را به کسانی که کارهای سنگین انجام می دهند یا ورزشکار هستند، توصیه می شود چون علاوه بر مقوی بودن، به افزایش حجم عضلات هم کمک می کند.
- برای درمان اختلالات کبدی و کلیوی هم موثر اسـت.
- شیره با ارده نقش موثری در درمان آرتروز دارد؛ این ماده غذایی سبب تسکین دردهای استخوانی و ناشی از روماتیسم هم میشود.
- شیره با ارده بعلت داشتن ویتامینهای گوناگون خاصیت آنتیاکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشده و بـه رشد کودکان و نوجوانان هم کمک شایانی میکند.
- شیره با ارده پلاکت خون را افزایش می دهد بنابر این این ماده غذایی برای افرادی کـه پلاکت خون پایینی دارند، مفید اسـت.
- شیره با ارده موجب جوانسازی پوست می شود و نقش مؤثری در رفع خواب رفتگی اندامها بـه ویژه پاها و التیام سرگیجه های ناشی از کم خونی دارد.
- ارده شیره به رفع افسردگی تا حد مناسبی کمک میکند.
شیره خرما:
شیره خرما هم مانند خرما حاوی پروتئین، قند طبیعی و ویتامینهایی مانند B1، B2، B3 و B5 و همچنین A1و C است که در صورت مصرف دیگر نیازی به مولتی ویتامینها ندارید.
این شیره حاوی قندهای طبیعی مانند گلوکز، ساکارز و فروکتوز هستند، همچنین حاوی مقادیر بالایی از فسفر و آهن بوده که مصرف شیره خرما در وعده صبحانه یا میان وعده باعث فعال شدن سلول های عصبی شده و همچنین در درمان کمخونی بسیار مؤثر است.
خواص شیره خرما:
- شیره خرما انرژیزا بوده و مصرف آن انرژی بدن را تأمین میکند. مصرف این شیره قدرت یادگیری کودکان و دانش آموزان را افزایش میدهد.
- مصرف شیرهخرما باعث افزایش فعالیت باکتری های موجود در دستگاه گوارش میشود و برای سلامت دستگاه گوارش مفید است.
- شیره خرما به دلیل داشتن کاروتنوئید و ویتامین A از شب کوری که با علائمی مانند خشکی چشم و افزایش خطر ابتلا به عفونت همراه است ، جلوگیری و بینایی را تقویت میکند .
- شیره خرما حاوی آهن و اسیدفولیک فراوان است و به برطرف شدن و درمان کم خونی کمک میکند. فولات موجود در خرما خونساز است به همین علت برای زنان باردار بسیار مفید میباشد. آهن طبیعی موجود در شیره خرما، باعث افزایش گلبول های قرمز خون میشود.
- شیره خرما سرشار از ویتامینهای گروه ب است و برای تعادل اعصاب، رفع خستگی و ضعف مفید میباشد . منیزیم و فسفر موجود در شیره خرما سلول های عصبی را تقویت و سر زنده نگه میدارد.
- شیره خرما حاوی ویتامین C و D است که برای ویژگی الاستیک پوست شما بسیار مفید بوده و پوست را صافتر میکند. شیره خرما خاصیت ضد پیری دارد و مانع از تجمع ملانین در بدن میشود.
- شیره خرما سرشار از آهن است و باعث افزایش گردش خون در زیر پوست شده و به تقویت فولیکول های مو کمک کرده و رشد مو را افزایش میدهد.
- شیره خرما به دلیل کلسیم و منیزیم موجود در آن سبب تقویت و استحکام استخوانها میشود. شیره خرما خاصیت ضدالتهاب داشته و برای افرادی که دچار آرترزو و التهاب مفاصل هستند، مفید میباشد و در تسکین درد مفاصل و دردهای روماتیسمی موثر است.
- شیره خرما سرشار ازپروتئین است که به حفظ عضلات و ماهیچه ها کمک میکند. اگر ورزش میکنید برای تأمین پروتئین خود قبل تمرینات ورزشی از شیره خرما استفاده کنید تا کالری موردنظر را با پروتئین مفید در اختیار بدنتان قرار دهد.
ارده کنجد و شیره خرما:
یکی از خوشمرهترین خوراکیهای عصرانه در فصل سرد پاییز و زمستان را می توان خرما با ارده نام برد خوشمزگی، رفع چاقی، سیر شدن با ارده و خرما که یکی از محبوب ترین روش ها برای کاهش اشتها میباشد.
ترکیب ارده کنجد و شیره خرما همچنین برای تقویت بنیه کودکان و رشد بهتر آنها به دلیل پر جنب و جوش بودن آنها استفاده میشود تا انرژی مورد نیاز برای آنها را تامین کند، گرمای این ترکیب برای بهبود التهاب بدن و درد مفاصل موثر است و میتواند اختلالات کبدی و کلیه را بهبود ببخشد.
حلوا ارده خرمایی:
یکی از محصولاتی که با استفاده از ارده و شیره خرما درست میشود، حلوا ارده خرمایی هست.
در این محصول مثل دیگر حلوا ارده و حلوا شکریها، شکر بکار نمیرود و به جای آن از شیره خرما به عنوان شیرین کننده استفاده میشود.
در شرکت فسیل گراش، حلوا ارده خرمایی در دو نوع زنجبیلی و ساده تولید می شود که طرفداران بسیاری دارد.
شرکت فسیل گراش در مردادماه ۹۹ در برنامه میدون با ارائه همین دو محصول خود توانست برنده شود و آن هم تنها به دلیل کیفیت و مزیت ویژه محصول حلوا ارده خرمایی آنها بود.
کرم کنجد:
کرم کنجد که با نامهایی چون کرم ارده، کره کنجد و اسپرید کنجد نیز شناخته میشود، فرآوردهای است که از مخلوط ارده (حاصل از پوست گیری و بودادن کنجد) با شکر یا شیرینکنندههای دیگر، شیرخشک و طعم دهندههایی مانند مغزها و میوهها، هل و وانیل به دست میآید.
خواص کرم کنجد:
کرم کنجد که یکی از محصولات پایه کنجد، تمام خواص بینظیر کنجد را داراست.
دانه کنجد (Sesame Seeds) یکی از غنیترین دانههای روغنی به لحاظ ارزش غذایی و دارویی محسوب می شود. کنجد با داشتن طبیعت گرم، مزه شیرین و ملایم و با دارا بودن بیشتر مواد مورد نیاز بدن یک غذای مفید و پر ارزش برای انسان است.
نحوه مصرف کرم کنجد:
استفاده از کرم کنجد میتواند ضمن تنوع بخشیدن به رژیم غذایی، سلامت افراد را نیز حفظ و تضمین کند.
ازاینرو انتظار میرود خانوادهها برای پیشگیری از یکنواختی و در راستای تامین تمام ریزمغذیها و درشت مغذیهای رژیم غذایی، محصولاتی این چنینی را در سبد خانوار خود قرار دهند.
- مصرف بیسکوئیت همراه با کرم کنجد کاکائو با خواص تغذیه ای بی نظیر، احساس دهانی و طعم فوق العاده ای را ایجاد میکند که میتواند به عنوان میان وعدهای مغذی و مناسب برای دانشجویان، دانش آموزان و کودکان با تحرک بالا استفاده گردد.
- از کرم کنجد میتوان در تهیه انواع کیک، شیرینی و دسر خانگی استفاده کرد.
- کرم کنجد جایگزین مناسبی برای شکلاتهایی با رنگهای مصنوعی است، ازاینرو در مواقع افت قند خون مانند پیش از جلسه امتحان یا حین ورزشهایی سنگین مثل کوهنوردی انتخاب بسیار مناسبی است.
نحوه نگهداری از ارده و روغن کنجد
فرآوردههای کنجد مانند ارده کنجد را در جای خشک، خنک و دور از آفتاب نگهداری کنید زیرا ارده و روغن کنجد حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده هستند و در صورتی که در معرض هوای گرم و نور قرار بگیرند، چربی هایشان اکسید میشوند.
سوالات متداول:
– آیا به ارده افزودنی خاصی مانند شکر هم اضافه میشود؟
خیر ارده چون فاقد هر گونه افزودنی است طعم آن کمی گس و تلخ است.
-پس دلیل مصرف ارده همراه با شیره یا خرما، همین طعم تلخ و گس آن است؟
کاملاً درست است و در گذشته مصرف ارده شیره، رواج بیشتری میان مردم داشت.
ارده شیره معمولاً ترکیبی از ارده و شیره انگور بود. برخی افراد هم ارده را با خرما یا شیره خرما مصرف می کردند. اگر ارده با شیره انگور، شیره خرما یا خود خرما مصرف شود، هم طعم شیرینتر و مطلوبتری پیدا میکند و هم انرژی بیشتری به بدن میرساند
-آیا ارده چاق کننده است؟
خوردن بیش از حد ارده کنجد به این دلیل که حاوی چربی بالا و کالری زیادی است نیاز دارد که در برنامه روزانه پیادهروی منظم یا ورزش داشته باشیم تا کالری اضافی را بسوزانیم و دچار اضافه وزن و چاقی نشویم.
افرادی هم که لاغر هستند و تمایل به چاق شدن دارند، از ترکیب ارده و شیره استفاده کنند .
نتیجهگیری:
ارده کنجد یک غذای سریع، مغذی و کامل است که افراد در سنین مختلف میتوانند آنرا مصرف کرده و حتی برای بهره بردن بیشتر، آن را با ترکیب شیرهها و یا عسل و یا با ترکیب مغزها و بصورت کرم ارده استفاده کنند.
متخصصان طب سنتی هم تأکید فراوان بر مصرف ارده کنجد در فصل زمستان دارند چون در هوای سرد، سوخت و ساز بدن افزایش پیدا کرده و بدن نیاز به جذب کالری بیشتری دارد تا انرژی مورد نیاز خود را جذب کند، حتی عضله و استخوانها و پوست و مو هم از این ماده غذایی طبیعی تغذیه می کنند و سالمتر میمانند.