مضرات روغن پالم را بیشتر بشناسیم

روغن پالم

سوالاتی چون روغن پالم چیست؟ چرا برای بدن مضر است؟ چطور روغن پالم را تشخیص بدهیم؟ یا روغن پالم معمولاً برای چه مصارفی استفاده می شود؟ و دانستن پاسخهای آنها کمک می کند که بهتر بتوانیم از مضرات این روغن مصون بمانیم.

روغن پالم

روغن پالم یا نخل، نوعی روغن گیاهی است و از میوه نخل روغنی استخراج می‌شود، در بین روغن های گیاهی در رده آخر قرار دارد و به دلیل داشتن میزان بالای چربی های اشباع شده برای مصرف بعد از تمام روغن های گیاهی دیگر توصیه می شود.

 

روغن پالم هم مثل دیگر روغن‌های گیاهی، حاوی کلسترول نیست؛ اگرچه مصرف چربی اشباع شده کلسترول LDL و  HDL را افزایش می‌دهد ولی استفاده خوراکی روغن پالم زیان‌آور نیست و مشکل اصلی روغن پالم، وجود ۵۰ درصد چربی اشباع در آن است و این درحالیست که حد مجاز اسیدهای چرب اشباع روغنهای خوراکی در سازمان استاندارد ملی ۲۵ درصد تعیین شده است که به دلیل وجود درصد بالای اسیدهای چرب اشباع در روغن پالم، مصرف زیاد آن عوارض قلبی و عروقی به همراه می آورد.

روغن پالم به دلیل ارزان بودن آن نسبت به سایر روغن های کنجد، ذرت، سویا و آفتابگردان، در صنایع لبنی و دیگر صنایع غذایی استفاده می شود.

 

مصارف روغن پالم عبارتند از :

  1. یکی از پرکاربردترین مصارف روغن پالم تصفیه شده در دنیا برای سرخ کردن است.
  2. روغن پالم به عنوان جایگزین کره هم استفاده می شود چون در بالاترین درجه اشباع طبیعی، روغن پالم در دمای اتاق در مناطق معتدله جامد است و این باعث می‌شود که یک جایگزین مناسب و ارزان برای کره در محل‌هایی که استفاده از چربی جامد مطلوب است باشد، اما این محصول از سایر جایگزین‌های چربی ترانس نیمه هیدروژنه خطر کمتری برای سلامتی دارد.
  3. روغن نخل در کرم ها، صابون ها، لوازم آرایش، شمع ها و حتی مواد شوینده نیز استفاده می شود.
  4. روغن نخل به عنوان سوخت زیستی که تحت عنوان روغن پالم متیل استر شناخته شده است هم بکار می رود.
    روغن پالم متیل استر از طریق یک فرآیند به نام تبادل استری تولید می شود که سوخت زیستی روغن پالم معمولا برای ساخت بیودیزل روغن پالم مخلوط با سایر سوخت ها مخلوط می شود.

مواد غذایی حاوی روغن پالم

 

مالزی بزرگترین کشور تولید کننده روغن پالم  یا نخل در جهان است، به طوری که این نمونه نخل در خیابان های این شهر به وفور دیده می شود.

 

چطور روغن پالم را تشخیص دهیم؟

  1. یک راه حل مطمئن برای تشخیص روغن پالم این است که کمی از روغن را درون یک لیوان شیشه ای ریخته و آن را در یخچال و دمای زیر ۱۰ درجه سانتی گراد بگذاریم، بعد از چند دقیقه در صورتیکه روغن بهرنگ مات درآمد، روغن پالم است. به این نکته هم توجه داشته باشیم که گاهی اوقات برای اینکه مات بودن رنگ روغن مشخص نشود از شیشه های مات برای نگهداری و عرضه روغن استفاده می شود.
  2. ارزان بودن روغن پالم نسبت به دیگر روغنها

رنگ روغن پالم

 

ترتیب مضر بودن روغن‌ها:

  1. روغن ترانس شامل روغن‌های نباتی جامد ،خطرناک‌ترین روغن مصرفی خانوارها است که موجب کاهش کلسترول خوب و افزایش کلسترول بد می‌شود، روغن‌های غیراشباع با شکل فرمولی ترانس هستند که اصطلاحاً به آنها روغن ترانس گفته می‌شود.
  2. روغن اشباع، از جمله روغن پالم که در مقیاس بزرگ برای پختن انواع محصولات یا تولید برخی محصولات لبنی مصرف می‌شوند
  3. روغن‌های مایع طبیعی و امگا ۳،کم‌زیان‌ترین روغن‌ها هستند مثل روغن زیتون و بادام زمینی

بهترین روغنهای خوراکی

بنابراین روغن پالم در مقایسه با روغن‌های مایع طبیعی زیان‌آور است و باید مصرف آن به شدت محدود شود.

 

توصیه می شود که برای حفظ سلامتی بایستی مصرف انواع چربی به خصوص چربی‌های اشباع را کاهش دهیم که این چربی‌های اشباع در کره، روغن نباتی جامد، گوشت و لبنیات پرچرب مثل شیر پرچرب هم وجود دارد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

question