تاریخچه حلوا مسقطی تقریبا به دو قرن پیش بر می گردد.
تاجرهای ایرانی در پی رفت و آمدهایی که با کشور عمان و شهر مسقط داشتند، با حلوا مسقطی کشور عمان آشنا شدند که در آن زمان به شکل کنونی نبود و با حلواهای امروزی تفاوت فراوانی داشت. طرز پخت آن را فرا گرفته و حدود دو قرن پیش با خود به بندرلنگه آوردند، بندرلنگه در آن زمان از توابع شهرستان لارستان بوده است.
طی سال های متمادی تغییراتی نیز در پخت حلوای مسقطی ایجاد شده است از قبیل اضافه کردن طعم دهنده هایی نظیر هل و گلاب و زعفران.
در نهایت بیش از یک قرن پیش، پخت مسقطی به شکل امروزی از شهر لار آغاز شده و اکنون از بازماندگان خانواده های دهباشی، محبی و قنادی هستند که کماکان ادامه دهنده راه اجداد خود در زمینه پخت حلوا می باشند.
جالب است بدانید در ابتدا برای بسته بندی این نوع حلوا از ظروف حصیری و حلبی استفاده می شده است.
شاید یکی از دلایل استفاده از ظروف فلزی، استفاده از لبه تیز این ظروف جهت بریدن و لقمه لقمه کردن مسقطی بوده است. از دیرباز حلوا مسقطی به همراه بیسکوییت جزو جدایی ناپذیر مهمانی ها و جشن های مردم این سرزمین بوده است.
پخت حلوا مسقطی لاری از ترکیب نشاسته، آب و روغن شروع می شود و این ترکیب را به هم می زنند و آنقدر می جوشد تا به اصطلاح قوام بیاید. کیفیت حلوا مسقطی لاری تا حدود زیادی به درصد مغز آن بستگی دارد بطوری که مغزها جزو جدانشدنی مسقطی به حساب می آیند و سرانجام نیز برای خوشبو و خوشرنگ شدن حلوا، مقداری گلاب و زعفران و هل نیز به این مواد می افزایند.
حلوا مسقطی که آماده شد، آن را درون ظرفی می ریزند تا سرد شده و آماده بسته بندی به شکل های مختلف گردد.
بی شک حلوای مسقطی لار می تواند کام هر رهگذری را شیرین تر نماید.
سلام وقت بخیر
چ خوب میشد اگر منابع رو هم ذکر میکردین
بله صحیح می فرمایید اما منابع بسیار متنوع و متعدد هست، مطالب براساس مصاحبه های صورت گرفته با بزرگان صنعت و بررسی نوشتارهای موجود می باشد.