هوس خوردن خوراکیهای مختلف علت روحی دارد

هوس شیرینی

هوس خوردن خوراکیهای مختلف در ما به دلایل روحی روانی ایجاد می شود.

خصوصیات جذاب غذا مثل بو، ظاهر و زمان خوردن معمولاً در حافظه می ماند و به‌ همین خاطر در زمان مشابه، حافظه‌ حسی فعال شده و احساس هوس و میل به غذا در ما پدیدار می شود که در نتیجه‌ آن واکنش‌های فیزیولوژی و روانشناختی مثل ترشح بزاق اتفاق می افتد.

افتادن در دام این میل‌ها و هوس‌ها ساده اما رهایی از دست آن‌ها دشوار است.

بدن ما دقیقا زمان خوردن شکلات را به خاطر می‌سپارد و همچنین هوس غذایی حتی پس از چهار روز تکرار، تبدیل به هوس روزانه می‌شود.

جایگزین کردن عادتهای غذایی درست رو می شود با ایجاد حس لذت در خودمان مثل یک هوس انجام داد. حس لذت از خوردن غذای سالم و مغذی، جذب ویتامین و کمک به سلامتی بدنمان در هر وعده یا میان وعده می تواند بسیار دلپذیر باشد.

اما گاهی اوقات حالت روحی، یکی از محرک‌های شرطی شدن است. معمولا افراد می گویند که کنترل آن‌ها روی غذا خوردن در شرایط روحی بد، دشوار است. چون در چنین شرایطی، احساسات به‌طور مستقیم به غذاهای خوشمزه وابسته می‌شوند و خوردن عامل تسکین روحیه شده و به عنوان آرام بخش عمل می کند.

حتی حالات روحی مثبت هم تا زمانی که با خوردن غذا همراه باشند می‌توانند به محرک هوس غذایی تبدیل شوند. بطور مثال افراد وقتی با دوستان خود هستند، بیشتر غذا می‌خورند. حتی با وجود کنترل غذایی، میل به غذا در جمع افزایش می‌یابد. شاید دلیل آن لذت همراهی با افراد باشد که باعث می‌شود کنترل حجم غذا دشوار شود.

کار طراحی رژیم غذایی بیشتر از آنکه نیازمند محاسبه میزان کالری مورد نیاز فرد و تعیین وعده های غذایی فرد متقاضی باشد، نیازمند شناخت افراد و درک روحیات و عادات رفتاری آنها و در نهایت تغییر سبک زندگی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

question