براساس جدیدترین پژوهش ها مصرف مواد غذایی حاوی پروتئین بالا در وعده ناهار می تواند باعث افت کیفیت و راندمان کاری و کمای غذایی در افراد شود.
کمای غذایی یا همان خواب آلودگی بعد از صرف غذا، وضعیتی است که در آن بدن برای هضم غذای صرف شده و استخراج مواد مغذی آن باید فعالیت بیشتری کند و در همان حال، فرد احساس خواب آلودگی می کند.
محققان دانشگاه ایالتی بولینگ گرین در اوهایو و موسسه تحقیقات اسکریپس در فلوریدا در این مطالعه متوجه شدند که کربوهیدرات ها تاثیر مشابهی ندارند.
با این وجود محققان هنوز متوجه نشده اند که چرا خواب به فرآیند هضم پروتیین و نمک کمک می کند، اما مشخص است که این همان نیاز بدن ما پس از صرف وعده غذایی حجیم است.
کارشناسان بر همین اساس به افراد توصیه می کنند چنانچه در نوبت عصر کار سنگین و یا مستلزم تمرکز ذهنی بالا دارند از خوردن وعده ناهار پروتئینی به صورت موقت خودداری کنند.
از طرفی افراد در عوض خوردن پروتئین می توانند از سالاد و پروتئین دریایی برای وعده ناهار استفاده کنند که هم زود هضم می شود و هم انرژی مورد نیاز بدن را به سرعت تامین می کند. مصرف میوه های پرکار مثل موز و سیب هم می تواند انرژی مورد نیاز بدن را تامین کند و تمرکز فرد را بالا ببرد.
البته کارشناسان تغذیه به افراد توصیه میکنند مواد پروتئینی را به طور کامل از وعده غذایی روزانه در فصول سرد سال حذف نکنند؛ زیرا باعث کاهش مقاومت بدن در برابر عوامل بیماری زا و ابتلا به سرما خوردگی و آنفلوآنزای فصلی در آنها می شود.
در طب سنتی اسلامی مصرف تنها ۲ وعده غذایی یکی در وعده صبحانه و دیگری در عصر بیان شده است.
در صورتی که میل به صرف ناهار دارید از غذاهای زود هضم از جمله میوه ها، سبزیجات فصل و انواع سالاد یا فرنی با سویق، کرم ارده و شیرینی های مغزی و سنتی با چای هم در ظهر می توان استفاده کرد.