بادام کوهی هم بصورت خوراکی باعث تقویت قدرت بینایی می شود و هم می توان آن را بصورت سرمه چشم استفاده کرد.
فواید بادام کوهی
- ضد عفونی کننده
- تسکین دهنده درد
- مغز بادام کوهی شیرین شده به صورت بو داده مقوی معده و قبض کننده شکم است
- وجود کلسیم و منیزیم درون مغز بادام کوهی جهت جلوگیری از ریزش موها بسیار مفید و پرفایده است.
معرفی بادام کوهی
بادام کوهی به نام های مختلفی در مناطق ایران نامیده می شود که بادامک، اَلوک و آخورک متداول ترین آنها می باشند و در نواحی جنوبی، مرکزی و شمال شرق ایران گسترش دارد و درختان بادام کوهی عموماً بسته به شرایط جوّی در انتهای فصل بهار و یا ابتدای تابستان به ثمر می نشینند.
بادام کوهی همانند بادام شیرین در ابتدا سبز و پوشیده از کرک بوده،به مرور زمان و با رسیدن میوه، به تدریج پوشش خارجی سبز رنگ خشک شده و پوست آن نیز سفت و سخت میشود و مغز بادام کوهی در داخل آن رشد کرده و آماده استفاده میشود.
مغز بادام کوهی از میوه رسیده درخت بادام کوهی و درست در انتهای مرحله خشک شدن میوه این درخت حاصل می آید.
مغز دانه های بادام کوهی بصورت طبیعی تلخ می باشند، اما با روش های محلی و سنتی بوسیله چندین بار جوشاندن در آب جوش و پاستوریزه کردن این دانه ها، مغز بادام کوهی را فرآوری، پاستوریزه و تلخی آنرا گرفته و به اصطلاح شیرین می کنند.
مغز بادام کوهی یکی از محصولات کاملاً ارگانیک هست.
خواص بادام کوهی
مغز بادام کوهی شیرین شده یا فرآوری شده حاوی نشاسته، قند، فیبر، پروتئین، آب، انواع ویتامینهایB1 و B2 وB3 و انواع مواد معدنی مانندکلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم، سدیم و روی است. حدود نیمی از وزن دانه بادام کوهی از روغن تشکیل و حاوی چربی با اسیدهای غیراشباع است؛ بنابراین برای افراد چاق و دارای امراض قلبی و عروقی، مضر نمی باشد.
نحوه مصرف بادام کوهی
- مغز بادام کوهی شیرین شده یا فرآوری شده به عنوان تنقلات مصرف می نمایند.
- مغز بادام کوهی تلخ و فرآوری نشده بیشتر جنبه دارویی دارد.